FEBRUARI 2015

Månen & Regnbågen

Avdelningarna Regnbågen och Månen har ett regelbundet samarbete.

På morgnarna är dörrarna öppna mellan avdelningarna så att barnen fritt kan gå emellan och leka. På så sätt har de möjlighet att lära känna barn och pedagoger på båda avdelningarna.

På fredagarna har vi gemensamma sångsamlingar. Barnen får se på teater eller dockteater. Vi sjunger, gör fingerlekar och danslekar tillsammans.

Kometen & Solen

Vi på Kullaviks förskola tycker om att fira olika traditioner.
Då träffas vi ofta över avdelningsgränserna och hittar på någonting tillsammans. I februari har vi firat Alla hjärtans dag.

Vår grannavdelning Solen bjöd in oss på goda hembakade hjärtbakelser. Mums!

Efteråt hade vi disco i vår lekhall, vi dansade och hoppade till glad och omtyckt musik såsom Erik Saade och Frostfilmen som har blivit väldigt populär. Alla sjöng med.

Vi träffas också varje fredag och har trevliga sångsamlingar med olika teman. Det kan vara med gitarr, sångkort, önskesånger eller sångteater.

Vi tycker att det är viktigt att barnen får träffas över avdelningarna och lära känna varandra och ha roligt tillsammans.

Vi uppmärksammar bland annat det som är aktuellt i media och nu är det melodifestivalen som hägrar för barnen.
Vi på Solen har minimello och barnen har fått skapa var sin ”mellogubbe” och vi har olika delfinaler varje vecka.

Barnen uppträder sen med sina ”mellogubbar”.